Primul Revelion televizat al românilor. Şi primul Revelion după Revoluţie

1 ianuarie 2017, 11:30

Echipa TVR a pornit la drum într-un studio improvizat, din strada Moliere, cu un singur car de reportaje şi cu oameni care au făcut minuni. Doi ani mai târziu au apărut primele telejurnale, apoi, transmisii care au marcat istoria sportului mondial, cum ar fi primul 10 al Nadiei.

Revelionul era cea mai mare încercare profesională din an pentru redactorii şi realizatorii Televiziunii Române. Pregătirea programelor speciale pentru noaptea anului nou începea încă din luna ianuarie.

Nimic nu era lăsat la voia întâmplării. Decor, costume, prezentări, încadraturi, totul era atent verificat. În ultimele două luni, artiştii şi crainicii făceau repetiţii pentru spectacolul în direct de la trecerea în noul an.

Marile reviste tv începeau după miezul nopţii, moment în care se mai puteau strecura celebrele „Şopârliţe”.

În 1990 programul de Revelion a fost dat peste cap de Revoluţie. În Decembrie ’89, în timp ce românii făceau istorie printre tancuri, în grupurile de montaj ale Televiziunii Române se decupa noul Revelion. Editorii au tăiat tot ce ţinea de regimul ceauşist.

Fragmente din revelioanele de altă dată sunt şi acum revăzute cu mare plăcere în programle Televiziunii Române, pe site-ul tvrplus şi chiar în montajele pregătite pentru noaptea de an nou. Iar Televiziunea Română va spune de şase decenii La mulţi ani în noaptea de 31 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă