TVR60 - ISTORIA ÎN ŞTIRI

Primul Revelion televizat al românilor. Şi primul Revelion după Revoluţie

În cei 60 de ani, Televiziunea Română a cunoscut momente de glorie, dar şi greutăţi. Despre toate am vorbit în cele aproape 3 luni ale campaniei "TVR60 - istoria în ştiri". Acum este momentul să rememorăm primul revelion televizat al românilor.

01 Ianuarie 2017, 11:30 (actualizat 01 Ianuarie 2017, 11:50) |
Primul Revelion televizat al românilor. TVR60 - Istoria în știri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Echipa TVR a pornit la drum într-un studio improvizat, din strada Moliere, cu un singur car de reportaje şi cu oameni care au făcut minuni. Doi ani mai târziu au apărut primele telejurnale, apoi, transmisii care au marcat istoria sportului mondial, cum ar fi primul 10 al Nadiei.

Revelionul era cea mai mare încercare profesională din an pentru redactorii şi realizatorii Televiziunii Române. Pregătirea programelor speciale pentru noaptea anului nou începea încă din luna ianuarie.

Nimic nu era lăsat la voia întâmplării. Decor, costume, prezentări, încadraturi, totul era atent verificat. În ultimele două luni, artiştii şi crainicii făceau repetiţii pentru spectacolul în direct de la trecerea în noul an.

Marile reviste tv începeau după miezul nopţii, moment în care se mai puteau strecura celebrele "Şopârliţe".

În 1990 programul de Revelion a fost dat peste cap de Revoluţie. În Decembrie '89, în timp ce românii făceau istorie printre tancuri, în grupurile de montaj ale Televiziunii Române se decupa noul Revelion. Editorii au tăiat tot ce ţinea de regimul ceauşist.

Fragmente din revelioanele de altă dată sunt şi acum revăzute cu mare plăcere în programle Televiziunii Române, pe site-ul tvrplus şi chiar în montajele pregătite pentru noaptea de an nou. Iar Televiziunea Română va spune de şase decenii La mulţi ani în noaptea de 31 decembrie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TVR 60, ISTORIA ÎN ŞTIRI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 26°C
IASI 25°C 23°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 26°C 29°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI