Primul militar rus judecat pentru crime de război în Ucraina, la audierile de astăzi: Îmi pare rău pentru ce am făcut. Nu am vrut să ucid

Shishimarin la proces
Shishimarin la proces
20 mai 2022, 12:53

„Îmi pare rău și mă căiesc sincer. Am fost nervos în momentul în care s-a întâmplat. Nu am vrut să ucid. Dar s-a întâmplat și nu o neg”, a spus el în timpul audierii de vineri.

Un avocat al apărării a spus că Shishimarin „nu era conștient de ceea ce se întâmplă în Ucraina”.

Shishimarin și alți soldați ruși „nu erau conștienți că acțiunile care vor urma vor duce la moartea în masă nu numai a militarilor, ci și a civililor”, a spus avocatul.

„Shishimarin era într-o stare de stres cauzată de situația de luptă și de presiunea comandantului său. Analiza acelor circumstanțe îmi permite să concluzionez că Shishimarin nu a avut nicio intenție directă pentru a ucide”, a continuat avocatul.

Soldatul a pledat vinovat miercuri, recunoscând că a împușcat un civil neînarmat de 62 de ani în regiunea Sumy din Ucraina, în a patra zi de război. Shishimarin riscă o condamnare pe viață. Joi, militarul rus, într-o nouă audieri, s-a adresat văduvei bărbatului pe care l-a ucis spunându-i că îi pare rău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite