Primul lot al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești a fost dat în circulație. Șoferii au acces pe tronsonul dintre Sibiu și Boița

15 decembrie 2022, 12:44

De la ora 15.00, mașinile și camioanele au putut circula pe cei 13 kilometri noi de autostradă. Peste o sută de mii de mașini treceau zilnic prin localităţile Veştem şi Tălmaciu, în apropiere de Sibiu. Acum, șoferii căștigă timp prețios.

Lucrările au început în primăvara anului 2020 și trebuiau să fie gata în martie 2023. Constructorul austriac a finalizat lucrarea mai devreme.

Întreaga autostradă care traversează Valea Oltului ar urma să aibă aproape 125 de km. Următorul lot care va fi dat în folosință ar trebui să fie cel între Pitești și Curtea de Argeș, unde s-a realizat deja un sfert din lucrări, și care are termen de finalizare septembrie 2025. Urmează apoi tronsonul până la Ticveni.

Începe să prindă contur și autostrada Moldovei, A7, deocamdată pe hârtie. Au fost semnate contractele de execuție pentru încă 96 de km. Este vorba despre loturile între Focşani și Bacău. Durata lucrărilor este de doi ani şi jumătate. Contractele au o valoare de 6,5 miliarde lei și sunt parțial finanțate prin PNRR.

Până în 2025, ministerul Transporturilor susține că vor fi dați în folosință, anual, minimum 100 de km de autostradă din diverse loturi aflate acum în execuţie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă