Primul joc video recomandat de medici pentru a tratata deficitul de atenţie şi hiperactivitate

Joc video
Joc video
17 iunie 2020, 16:18

Jocul video EndeavorRx constă în completarea unor misiuni în diferite scenarii şi trecerea peste numeroase obstacole ce apar în calea protagonistului.

Autorizaţia FDA, acordată după şapte ani de studii clinice pe un număr de peste 600 de băieţi şi fete, permite ca jocul video să fie anunţat ca terapie digitală pentru a ameliora capacitatea de atenţie a copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani care suferă de ADHD.

Jocul video va fi disponibil doar cu prescripţie medicală iar compania producătoare a deschis deja o listă pe site-ul său pentru a se putea înscrie cei care vor să aibă acces la acest tratament după lansarea sa pe piaţă.

Se estimează că tulburările ADHD afectează în prezent 4 milioane de fete şi băieţi cu vârste între 7 şi 11 ani din SUA, care prezintă simptome precum dificultatea de a rămâne concentraţi şi de controlarea comportamentului, precum şi un nivel foarte ridicat de activitate.

Unul dintre aceste studii desfăşurate timp de şapte ani, care s-a încheiat cu aprobarea jocului EndeavorRx ca tratament medical, arată că o treime dintre copiii care urmează această terapie (constând în practicarea acestui joc timp de 25 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână pe o perioadă de patru săptămâni) au înregistrat o creştere semnificativă a atenţiei.

Totuşi, studiul avertizează asupra unor posibile efecte secundare precum frustrare sau dureri de cap.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite