Primul exercițiu de securitate cibernetică din România. 60 de companii și instituții publice participă la CyDEx17, organizat de SRI

SRI Sursa foto Serviciul Român de Informaţii
SRI Sursa foto Serviciul Român de Informaţii
12 mai 2017, 12:08

Este un exercițiu național live de securitate cibernetică, care urmărește conștientizarea nivelului de pregătire al instituțiilor statului în cazul unui eveniment ce poate afecta spațiul cibernetic la nivel național, precizează SRI.

„Serverele MAE, atacate de hakeri care ar avea legătură cu Rusia”

60 de instituții din sectorul public și privat își vor testa și antrena modalități de răspuns la incidente cibernetice. Exercițiul are ca obiectiv și consolidarea parteneriatului public-privat în domeniu.

„CyDEx17 se va desfășura în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Național Cyberint, creat și personalizat special pentru acest exercițiu de specialiștii Centrului, și are ca obiective exersarea și evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operațional, tactic și strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum și optimizarea procesului de cooperare între instituții în vederea identificării și limitării impactului unor incidente de acest tip”, informează Serviciul Român de Informații, într-un comunicat.

Potrivit SRI, exercițiul CyDEx17 este organizat în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României și în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă