Primul cuplu de panda roșu la Grădina Zoologică din Brașov. Masculul Benjamin a venit din Croația ca să facă pereche cu femela Peggy

24 august 2020, 21:29

Benjamin a ajuns la grădina zoo din Brașov în urmă cu o lună. El a petrecut izolat o perioadă de adaptare și carantină, timp în care i s-au făcut și analize medicale.

Benjamin a petrecut câteva zile împreună cu Peggy, într-un spațiu interior. Apoi au fost lăsați în grădina de 500 de metri pătrați.

(w500) Panda roÈ™

Urșii panda roșu sunt, în general, animale solitare, așa că e de așteptat ca Peggy și Benjamin să-și împartă zonele de confort. În perioada împerecherii vor petrece mai mult timp unul cu celălalt. Primul pui ar putea să apară abia în 2022, pentru că Benjamin va atinge maturitatea sexuală la sfârșitul anului viitor. Până atunci, îi încântă pe vizitatori.

Panda roșu este o specie de animale atent monitorizată, pentru că e amenințată cu dispariția. Exemplarele din Europa, inclusiv cele de la Brașov, fac parte dintr-un program de conservare.

Vizitatorii grădinii zoologice chiar pot contribui la perpetuarea acestor animale, adoptând, simbolic, un ursuleț sau făcând o donație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite