Primul copil cu două mame biologice a venit pe lume perfect sănătos, în Mallorca

5 noiembrie 2023, 14:53

Derek are două mame: Azahara, în vârstă de 27 de ani, și Estefanía, în vârstă de 30 de ani. Micuțul este rezultatul unei fertilizări inovatoare denumite Invocell. Ovulul a fost mai întâi implantat în uterul uneia dintre mame, iar apoi, după 5 zile, odată ce embrionul s-a dezvoltat, transferat la cealaltă mamă.

Felippe Gallegoa, Centrul de fertilitate Juanedad: Acesta ar fi un incubator, al cărui avantaj este că acest dispozitiv poate fi introdus sub colul uterin.

Este pentru prima dată când un copil este purtat de două femei. Sarcina a decurs absolut normal, fără nicio complicație.

Estefania, mamă: Ne-au spus că există o altă tehnică în care cealaltă mamă ar putea fi mai implicată decât prin metodă tradițională.

Azahara, mamă: Este o modalitate prin care amândouă putem aduce ceva în plus în acest proces, nu doar eu. În acest fel putem spune că am împărtășit ceva dincolo de faptul că ea mi-a donat ovulul ei.

Tehnica a fost realizată în martie 2023 în cadrul spitalului Juaneda Miramar din Mallorca, obțînându-se pentru prima dată în Europa un embrion viabil prin această procedură.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite