Primul centru de vaccinare pentru elevi și profesori s-a deschis în Capitală

Primul centru de vaccinare anti-COVID-19 pentru elevi, cadre didactice şi părinţi dintr-o unitate de învăţământ preuniversitar a fost deschis la Bucureşti. Imunizările se vor face cu echipe de la DSP. Autorităţile vor să trimită echipe mobile de vaccinare în toate şcolile din ţară care nu au cabinete medicale şi nici centre de vaccinare în apropiere. Au început şi o campanie de informare pentru cei care încă ezită.

30 August 2021, 14:09 (actualizat 30 August 2021, 20:49) |

Primul centru de vaccinare deschis într-o unitate de învățământ preuniversitar se află în cadrul Școlii Laude-Reut din București, a transmis Diana Brâncuș, pentru Telejurnal. Va începe să imunizeze elevi, profesori și părinți din data de 13 septembrie.

O parte dintre elevi sunt imunizați încă înainte de încheierea anului școlar anterior, 70% dintre dascălii de la această școală sunt vaccinați.

Președintele Comitetului Național de Vaccinare Valeriu Gheorghiță a răspuns întrebărilor elevilor și profesorilor.

Potrivit unui sondaj al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, 9 din 10 respondeți spun că nu au copilul vaccinat și doar 4% dintre ei spun că intenționează să-și vaccineze copilul. Jumătate dintre cei care au răspuns la întrebări nu sunt vaccinați și 5% vor să o facă, 40% sunt indeciși.

Autoritățile au anunțat că vor forma echipe mobile care să meargă în fiecare unitate de învățământ, acolo unde nu există cabinete medicale, vor strânge solicitări din partea părinților și vor stabili o dată la care echipele medicale să vină să imunizeze.

Potrivit datelor oficiale, în jur de 35 de mii de elevi care au între între 12 şi 15 ani au primit cel puţin o doză de vaccin, adică aproape 5 la sută din cei cu aceste vârste. De opt ori mai puțin ca în Occident. La grupa 16-19 ani, acoperirea vaccinală e de aproximativ 20 la sută, de trei ori mai mică decât în țările din Vest.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI