Primul caz de reacție adversă rară după vaccinarea anti-Covid: Paralizia temporară facială a apărut la 2 ore după injectare

4 februarie 2021, 18:50

Doctoriţa este medic ORL la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. A prezentat primele reacţii adverse, respectiv vertij, senzaţie de amorţeală a mâinilor şi contracţii bruşte ale membrelor inferioare şi superioare, la nici două ore de la administrarea celei de-a două doze de vaccin.

A fost internată săptămâna trecută ( în perioada 28-30 ianuarie 2021) la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, pentru investigaţii medicale, la Neurologie.

Ulterior a fost externată, dar simptomele au reapărut la scurt timp.

Acum tânăra este internată într-un spital din Bucureşti, iar starea ei de sănătate este bună. Ea a avut COVID toamna trecută şi s-a numărat printre cadrele medicale din judeţul Vâlcea care s-au vaccinat în prima etapă a campaniei de imunizare.

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, numărul total al persoanelor vaccinate se apropie de 630.000. Din care avem vaccinate cu o primă doză aproape 464.000 de persoane și cu tot cu rapel – 165 500. Dintre acestea, peste 2.100 de persoane au avut reacții adverse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite