Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat în România. Bărbatul a intrat în contact cu italianul bolnav

26 februarie 2020, 23:55

Este vorba despre un bărbat care a intrat în contact cu italianul care a vizitat România și a fost depistat cu coronavirus la întoarcerea în Italia.

Bărbatul, care este asimptomatic, este transportat la București, la Institutul Matei Balș.

Alte șapte persoane din familia bărbatului infectat au rămas izolate la domiciliu, sub pază. Printre aceste persoane nu sunt copii, dar sunt persoane în vârstă.

Autoritățile nu au dat alte detalii despre vârsta bărbatului sau localitatea din care este acesta.

Toate persoanele care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani care s-a aflat timp de cinci zile în țara noastră au fost testate și acesta este singurul caz depistat  pozitiv, până în acest moment.

Alte 33 de teste sunt în lucru, potrivit autorităților, care fac apel la calm și dau asigurări că se iau toate măsurile care se impun.

(w500) Coronaviru

(w500) Coronaviru

Costache: Primul pacient român cu noul coronavirus este în stare bună, fără simptome

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună și nu are simptome de boală. Familia bărbatului, formată din șapte persoane, a fost pusă în carantină.

„În urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au întrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă și vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus ministrul Sănătății.

„Un echipaj SMURD a plecat deja la la Craiova pentru a prelua persoana respectivă și a o transporta la Spitalul Matei Balș. Toate celelalte 7 persoane care mai erau în casă vor rămâne izolate în casă. Transportul se va face în condiții de siguranță”, a spus Arafat.

Victor Costache și Raed Arafat nu au dorit să facă public vârsta pacientului.

Raed Arafat: În casă sunt 7 persoane, rămân acasă, sub pază

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, miercuri seara, că în casa românului infectat cu noul coronavirus mai sunt șapte persoane, care au fost testate și care vor rămâne la domiciliu, sub pază.

Raed Arafat a spus, miercuri seara, că în casa în care locuiește românul infectat cu noul coronavirus mai stau șapte persoane.

„În casă mai sunt șapte persoane. Toate au avut test negativ, însă toate vor rămâne la domiciliu, sub pază. Li se vor asigura toate nevoiele, dar nu vor putea pleca din casă. După care vor fi testați. În caz că apar simptome la una dintre ele, atunci se testează și vor fi transportate la spital. Transportul se va face în condiții de siguranță”, a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat că pentru aceștia e mai bine să stea acasă decât să fie mutați într-un centru de carantină.

„Acum ei sunt carantinați acolo. E mai mult decât o izolare la domiciliu. Nu trebuie să aibă contact cu persoane. Dacă vor intra acolo, vor intra cu echipament. Poate poliția locală să fie acolo. Nu sunt puși sub sechestru. E și o protectie pentru că toată lumea vrea să meargă. Mai bine decât să îi mutăm într-un centru de carantină, ei toți rămân acolo. Pentru ei e mai confortabil în condițiile lor decât să îi ducem în centru separat. De copii nu avem informații, dar persoane în vârstă da”, a mai spus șeful DSU.

Acesta a precizat că prefecturile au primit sarcini clare, în ceea ce privește asigurarea hranei pentru astfel de persoane.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact bărbatul infectat, ministrul Sănătății Victor Costache a spus că este în curs o anchetă epidemiologică, ale cărei rezultate vor fi gata joi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite