Primul caz de coronavirus confirmat la Vatican. Trei români infectați în Italia. „Scenarii alternative” pentru concursul Eurovision din Olanda, din cauza epidemiei

6 martie 2020, 18:49

Cei 3 români depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus sunt din trei locuri diferite. O persoană locuiește în provincia Treviso, o alta în Lombardia, focarul epidemiei din Italia, și a treia a fost depistată la Bologna, în provincia Emilia Romagna.

În Italia toate școlile sunt închise și evenimentele publice anulate, inclusiv un referendum programat pentru sfârșitul acestei luni. Zeci de mii de oameni sunt izolați la domiciliu.

Ministrul de finanțe a dat asigurări că nimeni nu-și va pierde locul de muncă din cauza coronavirusului.

A fost raporat și primul caz de infectare la Vatican.

Există deja semne de întrebare cu privire la evenimentele de Paște de luna viitoare. În duminica Paștelui, în Piața Sfântul Petru sunt, în medie, 100 de mii de oameni, iar anularea evenimentului ar fi o premieră în istoria statului Vatican.

Între timp, Serbia și Slovacia a raporat primele infectări, iar la Budapesta 15 turiști japonezi au fost plasați în carantină după ce au apărut suspiciuni că sunt infectați.

În Marea Britanie sunt 2 decese și peste 160 de îmbolnăviri.

Epidemia de coronavirus riscă să afecteze și concursul muzical Eurovision programat la Rotterdam în luna mai, după ce în Olanda a fost raporat un prim deces de coronavirus.

Televiziunea publică olandeză a anunțat că studiază mai multe scenarii alternative privind organizarea concursului, fără să ofere alte detalii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite