Primul bebeluș din România născut cu noul coronavirus la Sibiu. Ministrul Sănătășii: Este o anchetă în desfășurare

Bebeluș
Bebeluș
16 iunie 2020, 17:09

ACTUALIZARE Întrebat, marți, la finalul ședinței de Guvern, despre primul bebeluș din România născut infectat cu noul coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că este o anchetă în curs.

„Este o anchetă în desfășurare. Urmează să evaluăm această anchetă. Tratăm orice pacient, că este bebeluș, că este adult, într-un context de pandemie”, a răspuns Tătaru.
Întrebat dacă este posibil ca bebelușul să se fi infectat în timpul sarcinii, Tătaru a spus că trebuie așteptat rezultatul anchetei și văzută evoluția cazului.
Tătaru a fost întrebat, în continuare, dacă, după acest caz, se poate vorbi despre o schimbare a tulpinii coronavirusului.
„Nu discutăm așa ceva. Specialiștii, după anchetă, vor face și o evaluare și vor trage o concluzie”, a răspuns ministrul Sănătății.

___________________________________-

Bebelușul s-a născut la Maternitatea din Sibiu în data de 11 iunie, iar primul test a ieșit pozitiv pentru coronavirus, mama sa, o femeie de 26 de ani, fiind, de asemenea, bolnavă.

Medicii spun că nașterea a decurs bine, nu au fost probleme, iar copilul și mama sa sunt internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Copilul este internat în cadrul secției de Neonatologie, izolat și sub supraveghere și îngrijire corespunzătoare, iar mama este internată în cadrul Secției de Boli Infecțioase, sub supraveghere și tratament specific”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax că al doilea test făcut bebelușului a ieșit negativ.

Pentru a putea fi externat, este nevoie de două teste teste negative în interval de minim 24 ore.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite