Primul barometru urban din istoria României: Serviciile de sănătate, poluarea și infrastructura sunt cele mai mari probleme în România

Demografie
Demografie
19 octombrie 2020, 09:44

La sondaj au participat peste 13.000 de locuitori din 41 de localități urbane din România. Modelat după Eurobarometrul Flash al Comisiei Europene, acest sondaj este primul barometru urban din istoria României. Barometrul urban a fost dezvoltat în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Banca Mondială, în cadrul unui acord de asistență tehnică.

Sondajul de opinie s-a axat pe calitatea vieții urbane și a fost derulat în perioada 1 iulie – 15 august.

Conform acestuia, cel mai ridicat nivel de satisfacție generală față de orașul în care locuiesc persoanele întrebate este înregistrat în centrele urbane din Regiunea Centru (87%), iar cel mai scăzut în orașele din Sud-Muntenia (74%). În nouă orașe, nivelul de satisfacție depășește 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%).

 

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite