Primii pui de urs născuți în rezervația de la Zărnești. Mark și Diana și au fost adoptați la distanță, pentru al treilea se caută nume

26 aprilie 2017, 21:40

Pamela şi Pluto, părinţii celor trei ursuleţi, nu îşi mai încap în piele de bucurie de când au apărut pe lume puii cei jucăuşi. Tatăl este singurul mascul nesterilizat din sanctuar. Mama a fost adusă la Zărneşti de la o grădină zoologică.

Sunt primii pui veniţi pe lume acolo, de la înfiinţarea sanctuarului, în urmă cu 12 ani.

Cei mai mulţi urşi de la Zărneşti au peste 30 de ani, iar îngrijitorii spun că vor mai trăi cel mult 10. Aşa că apariţia micuţilor e mare motiv de sărbătoare.

Imediat ce mai cresc, vor putea să se joace cu Bim şi Bam, doi ursuleţi orfani, care acum nu prea au cu cine să socializeze.

Doi dintre pui au primit numele Mark și Diana și au fost adoptați la distanță de familii din Anglia, care vor trimtie bani pentru îngrijirea lor. Al treilea încă nu a fost botezat.

La Zărnești e cea mai mare rezervație de urși bruni din lume. În 2016, National Geographic a decis că, în sanctuar, animalele au parte de cele mai bune condiţii de trai de pe glob.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite