Primii kilometri de autostradă din Moldova au fost dați în folosință

2 decembrie 2020, 19:03

Cei aproape 17 kilometri de autostradă ai centurii municipiului Bacău au fost dați în folosință cu un an înainte de termen. Pe această porțiune se va circula deocamdată cu cel mult 90 de km/h, la fel ca pe un drum național, din cauză că încă se fac lucrări minore. Chiar și așa, șoferii sunt încântați pentru că astfel se eliberează traficul din oraș.

Bacăul era sufocat mai ales de TIR-uri.

Varianta ocolitoare a Bacăului face parte din A7, autostrada de 340 de kilometri, care va lega Ploieștiul de Pașcani. Pentru moment, această șosea rapidă este doar proiect. În final Bacăul va deveni un important nod rutier.

Dacă pentru A7 este prevăzută finanțare prin Planul Național de Relansare, nu același lucru se întâmplă cu A8, numită și Autostrada Unirii. Șoseaua, lungă de peste 300 de kilometri, ar urma să lege Târgu Mureș de Ungheni.

Mai mulți șoferi ieșeni au protestat în București, în fața celor mai importante instituții. Sunt nemulțumiți de modul în care este gestionat proiectul, în condițiile în care Parlamentul a votat acum doi ani o lege pentru construcția autostrăzii A8.

Pentru A8, sunt probleme chiar și cu studiile de fezabilitate. Pentru lotul 1, dintre Târgu Mureș și Târgu Neamț documentația ar urma să fie gata abia în iulie anul viitor, cu șase luni întârziere. Iar pentru lotul 2, de la Târgu Neamț la Ungheni, încă nu a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite