Primii care au întâmpinat cu artificii anul 2021 au fost locuitorii din Kiribati și Samoa. Distanțare, restricții, fără artificii în Europa

31 decembrie 2020, 20:11

Imediat după Samoa, Noua Zeelandă a întâmpinat anul nou cu un spectacol pirotehnic incredibil. Cum această țară a reușit să țină pandemia de coronavirus sub control, având mai puțin de 50 de cazuri în ultima săptămână, petrecerea a avut loc în stradă și mii de oameni s-au bucurat că au scăpat de 2020.

Ca în fiecare an, artificiile au fost lansate de pe Sky Tower din Auckland, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică.

Anul nou a venit și în Australia. Tradiționalul spectacol pirotehnic nu a lipsit, doar că a fost mai scurt de data aceasta la Sydney și Melbourne, metropole care încă se confruntă cu mai multe focare de infecție.

De altfel, parcurile și plajele din apropierea portului din Sydney au fost închise, pentru ca oamenii să nu se adune acolo, iar în oraș nu se poate intra decât cu un permis special.

Europenii sunt în așteptarea lui 2021 pe care îl vor sărbători însă cu distanțare și restricții.

Și francezii vor petrece la televizor. Unul dintre cei mai cunoscuți DJ francezi, David Guetta, a filmat un spectacol în fața muzeului Luvru, singur într-o baie de lumini.

Germania este în carantină națională până pe 10 ianuarie, așa că trecerea în noul an se va sărbători fără artificii.

Peste ocean, anul pandemiei se încheie în aceeași notă care a dominat ultimele 10 luni: izolare, distanțare și o interdicție clară pentru orice fel de adunare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite