Primii adolescenți din București, cu vârsta între 12 și 15 ani, vaccinați chiar de Valeriu Gheroghiță. Peste 2.000 de copii erau programați dimineață pentru imunizare

2 iunie 2021, 08:53

”Încă de la primele ore am semnale că sunt copii care s-au programat”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță. Acesta a specificat că dimineață, la ora 8.00, era programați pentru imunizare peste 2.000 de copii cu vârste între 12 și 16 ani.

Valeriu Gheorghiță a precizat că s-a decis ca aceștia să se programeze în platforma online, de pe contul părinților, pentru a evita astfel așteptarea la centrul de vaccinare.

”Credem că soluţia de programare în platformă este una foarte bună şi ne dorim să fie accesată de cât mai mulţi dintre părinţi. Încă de la primele ore am semnale din ţară că sunt copii care s-au prezentat şi s-au vaccinat. Personal am vorbit cu unii dintre ei care chiar mi-au scris şi erau foarte bucuroşi că au putut să se vaccineze. Ne dorim ca în continuare să creştem numărul de persoane care doresc să se vaccineze prin tot ceea ce înseamnă campanie de comunicare, de informare, dar pot să vă spun că diferenţa de azi înainte va fi făcută de modul în care se vor implica autorităţile locale şi evaluarea noastră preliminară arată că în localităţile unde rata de vaccinare este peste media naţională există o implicare directă a autorităţilor locale şi în mod deosebit a primarului”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că succesul campaniei va depinde de implicarea autorităţilor locale.

____________________________________________________________________

Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste este Comirnaty produs de BioNTech Pfizer. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

Rezumatul Caracteristicilor Produsului Comirnaty produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat: http://bit.ly/RCP-Pfizer-1iunie. Date despre vaccinul Comirnaty produs de BioNTech Pfizer găsiţi la: http://bit.ly/vaccin-Pfizer.

Chestionarul de triaj poate fi descărcat de la: http://bit.ly/chestionar-triaj-adulti, iar formularul de exprimare a acordului informat pentru minori se poate descărca de la: http://bit.ly/formular-minori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite