Primii 9 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare critică, transferaţi în Ungaria. Al zecelea a murit după ce a făcut stop cardiorespirator pe drum, resuscitat în ambulanță și întors la UPU Timișoara

14 octombrie 2021, 11:49

ACTUALIZARE Pacienții care au ajuns de la București la Timișoara în această seară nu vor mai fi transferați în timpul nopții la Szeged, ci vor rămâne la Spitalul Județean, UPU. Operațiunea va avea loc în cursul dimineții de mâine.

ACTUALIZARE Pacientul întors din drum din cauza stopului cardiorespirator a decedat.

ACTUALIZARE. Unul dintre cei doi pacienți din Timișoara care au plecat spre Szeged a făcut stop cardiorespirator pe drum. A fost resuscitat în ambulanță și întors la UPU Timișoara  pentru reevaluare și reechilibrare.

_______________________________________________

MS precizează că din cei 10 bolnavi cinci vor ajunge în Centrul universitar Szeged, iar ceilalţi cinci în Centrul universitar Debrecen.

„Mulţumim vecinilor noştri pentru colaborare şi sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Şi noi, la rândul nostru, am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienţi aflaţi în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged şi Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, citat în comunicat.

Transferul pacienţilor din zona de graniţă se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienţilor din Bucureşti se efectuează atât pe cale terestră, cât şi pe cale aeriană.

Pacienţii vor fi monitorizaţi pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal din România a fost trimis în unităţile medicale din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operaţiuni.

România a început săptămâna trecută discuţiile cu autorităţile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienţi COVID grav în ţara vecină pentru tratament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite