Primi pași la Bagdad ai Papei Francisc. Suveranul Pontif a fost întâmpinat cu dansuri tradiționale în Irak. El va vizita cele mai mari orașe și va avea discuții cu lideri musulmani

Papa Francisc a ajuns în Irak în cadrul primei vizite a unui Suvern Pontif în această țară. Este și primul turneu extern făcut de Sfântul Părinte de la debutul pandemiei. În ciuda restricțiilor, dar și a amenințărilor de securitate, Papa Francisc a declarat că nu a vrut să dezamăgească din nou comunitatea creștină din Irak după ce, în 1999, Papa Ioan Paul al II-lea și-a anulat vizita cu doar câteva zile înainte.

05 Martie 2021, 22:12 |

Primi pași la Bagdad ai Papei Francisc au intrat deja în istorie. Este primul Suveran Pontif care vizitează Irakul.

El a fost întâmpinat de premierul irakian.

Coloana oficială, păzită de un dispozitiv impresionant de securitate, a fost salutată de câteva sute de irakieni în drumul spre Palatul prezidențial, unde Papa Francisc a avut prima întâlnire oficială cu președintele irakian.

Vineri seară va ține o primă slujbă la Bagdad.

Papa Francisc: "Doar dacă învăţăm să privim dincolo de diferenţe şi să-i vedem pe ceilalţi ca membri ai aceleiaşi familii umane vom putem să începem cu adevărat un proces de reconstrucţie şi să lăsăm generaţiilor viitoare o lume mai bună, mai dreaptă şi mai umană".

Vizita Papei a fost primită cu un uriaș entuziasm de creștinii din Irak.

În 1999, Papa Ioan Paul al II-lea trebuia să meargă în Irak, dar discuțiile cu guvernul lui Saddam Hussein au intrat în impas, iar turneul a fost anulat.

În cei 20 de ani de atunci, comunitatea creștină din Irak, una dintre cele mai vechi din lume, a fost redusă de la 1,4 milioane de oameni la mai puțin de 250 de mii.

Papa Francisc va petrece 4 zile în Irak. Va vizita cele mai mari orașe și va avea discuții cu lideri musulmani.

Duminică, la Irbil, are programată o slujbă în aer liber, unde sunt așteptați în jur de 10 mii de oameni.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI