Primele teste rapide de salivă pentru şcoli sunt distribuite de urgență în toate județele. Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână, lunea și joia

26 noiembrie 2021, 12:11

În judeţul Olt, prima tranșă de teste salivare COVID a ajuns la Inspectoratul Școlar. Iar de acolo, kiturile vor fi distribuite către unitățile de învățământ. A doua tranșă este programată pentru finalul săptămânii viitoare. În majoritatea cazurilor, copiii vor fi testaţi acasă, de părinţi.

Părinţii elevilor vor afla de la învățători sau diriginți procedura de testare, dar și ce trebuie să facă în cazul unui rezultat COVID pozitiv. În plus, Ministerul Educaţiei a anunţat că va distribui în teritoriu materiale video pentru instructaj.

Mulți părinţi consideră că nu au competenţa necesară pentru testare.

625 de mii de teste de salivă au ajuns şi în depozitul Inspectoratului Şcolar din Bucureşti. Iar testarea elevilor ar urma să înceapă săptămâna viitoare.

Părinţii copiilor trebuie să completeze un formular de consimţământ. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, în zilele de luni și joi.

„Conform informărilor primite din partea IGSU şi ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu, distribuţia urmând a se finaliza în cursul zilei de astăzi. Inspectoratele şcolare judeţene vor asigura distribuţia acestor teste către fiecare unitate de învăţământ, pentru testarea tuturor preşcolarilor, elevilor şi personalului din şcoli şi grădiniţe”, a declarat, vineri, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a punctat că, prin testare, elevii, dar şi personalul didactic vor beneficia de o siguranţă sanitară sporită.

„Apreciez efortul tuturor autorităţilor implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii şi personalul din şcoli şi grădiniţe să beneficieze de o siguranţă sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educaţional. Apreciez, de asemenea, iniţiativa Ministerului Sănătăţii, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informaţi beneficiarii cu privire la utilizarea corecta a testelor”, a adăugat Cîmpeanu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite