Primele sume de ajutor pentru plata energiei au fost virate. 700 de lei pentru facturile din ianuarie – iunie

20 februarie 2023, 19:59

Doamna din imagini a fost la un oficiu poștal din Capitală pentru a-și plăti factura la gaze cu ajutorul unui voucher. Ea este unul dintre cei 4.000.000 de beneficiari.

M-a ajutat, pentru că 650 de lei nu aveam de unde să dau. Pensia mea era de 10 milioane, acum a crescut la 11 milioane.

Cei care nu au reușit să ajungă la poștă au solicitat să-și plătească acasă facturile. Procedura durează destul de puțin.

Corneliu Anghelescu, poștaș: Se scanează cardul de energie. Se scanează suma, se face fotografie la factură, se introduce codul numeric personal al beneficiarului.

Și în Iași, la fel ca și în Capitală, nu s-au format cozi pentru că oamenii au ținut cont de recomandările Poștei Române de a nu se înghesui în primele zile.

Aglomerație mare a fost însă în Drobeta Turnu Severin.

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române: (n.r., Mai sunt 60.000 de carduri care nu au fost distribuite, când vor fi?) Sunt în proces de distribuire, dar pentru absolut toate cardurile, noi am avut cel puțin o încercare.

Cu primul voucher în valoare de 700 de lei, oamenii își vor putea achita facturile la energie în perioada ianuarie-iunie, iar cu al doilea voucher, pe care îl vor primi în septembrie, își vor putea plăti facturile pentru perioada iulie-decembrie.

Pentru finanțarea voucherelor de energie, Guvernul României a accesat fonduri în valoare de 4 miliarde de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite