Primele verdețuri de primăvară nu au cumpărători în piețele din Craiova

17 februarie 2022, 12:00

În Piața Centrală din Craiova, producătorii au adus primele recolte de „trufandale” – spanac, salată, ceapă verde și urzici. Nu reușesc însă să vândă nici cât să achite taxa pentru masa ocupată.

Urzici, salată, ceapă, usturoi, 1 leu legătura, dar oamenii nu au bani, vânzările merg prost, țăranul nu prea pune, spune un comerciant.

Foarte greu merge, nu știu unde se duc, poate în marile magazine, nu e nimeni, noi negociem, ne lăsăm după ei, a spus un producător.

Ca să nu rămână cu marfa nevândută, mulți se duc la kilometri distanță, unde sunt clienți fideli. Ion Dragu face legumicultură de 15 ani, iar acum are 11 solarii. Legumele le comercializează în două pieţe din Sibiu – aşa are siguranţa că va vinde aproape tot ce produce. Spune însă că nu doar vânzarea e o problemă, ci și forţa de muncă, din ce în ce mai greu de găsit.

Cei care trec prin piețele pline de trufandale spun că ar cumpăra, dar veniturile nu țin pasul cu prețurile, a precizat legumicultorul Ion Dragu.

La sfârșit de sezon rece, legumele și verdețurile nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică.

doctor Iuliana Petrișor, specialist în diabet şi boli de nutriţie: insist pe cele 3 culori magice,tricolorul sănătății: roșu, verde, mov. dacă avem… analize

În pieţele din Craiova, kilogramul de urzici se vinde cu 20 de lei, iar o legătură de verdeaţă cu 1 – 2 lei. Producătorii spun însă că sunt dispuşi mereu să negocieze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite