Primele nave de croazieră pe Dunăre din acest an au ajuns în România și au făcut escală la Tulcea

28 iunie 2021, 21:01

Nestroy și Bolero sunt primele nave de croazieră, de după pandemie, care au ajuns pe Dunăre în România. Sub pavilion Elveția, navele și-au început călătoriile din Viena și Passau. După mai multe escale în țări europene, au coborât ancorele în Tulcea, unde, au adus peste 200 de turiști germani și austrieci.

În Tulcea, turiștii străini s-au urcat în alte nave și au călătorit în Delta Dunării.

A fost nevoie de multă atenție că turiștii să poată vedea lebede, cormorani, egrete sau alte păsări pe canalele din deltă, mai ales că liniștea locului a fost perturbată de motoarele multor bărci care au circulat în viteză.

Mai bine de patru ore a durat excursia în Deltă, iar în ciuda neplăcerilor, turiștii au fost impresionați de frumusețea naturii.

Zona se află sub controlul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, dar sunt numai 30 de angajați care se ocupă de verificarea acțiunilor de turism, braconaj sau deversări pe o suprafață de peste 580 de mii de hectare, iar pentru măsurarea vitezei ambarcațiunilor există doar două radare. Mai mult, și amenzile sunt foarte mici, dar se lucrează la o ordonanță de urgență pentru creșterea lor.

Unii dintre turiști se vor întoarce în Passau tot cu nava care i-a adus în România. Alții, au ales avionul pentru călătoria de întoarcere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite