Primele nave de croazieră pe Dunăre din acest an au ajuns în România și au făcut escală la Tulcea

După o pauză lungă, determinată de pandemie, primele nave de croazieră pe Dunăre au ajuns în România și au făcut escală în Tulcea. Au adus peste două sute de turiști germani și austrieci, care, timp de câteva ore, au vizitat Delta. Au putut vedea păsări maiestuoase, animale și insecte colorate, dar le-au căutat mult cu privirea, pentru că ambarcațiunile care circulă în viteză au perturbat liniștea Deltei.

28 Iunie 2021, 21:01 |

Nestroy și Bolero sunt primele nave de croazieră, de după pandemie, care au ajuns pe Dunăre în România. Sub pavilion Elveția, navele și-au început călătoriile din Viena și Passau. După mai multe escale în țări europene, au coborât ancorele în Tulcea, unde, au adus peste 200 de turiști germani și austrieci.

În Tulcea, turiștii străini s-au urcat în alte nave și au călătorit în Delta Dunării.

A fost nevoie de multă atenție că turiștii să poată vedea lebede, cormorani, egrete sau alte păsări pe canalele din deltă, mai ales că liniștea locului a fost perturbată de motoarele multor bărci care au circulat în viteză.

Mai bine de patru ore a durat excursia în Deltă, iar în ciuda neplăcerilor, turiștii au fost impresionați de frumusețea naturii.

Zona se află sub controlul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, dar sunt numai 30 de angajați care se ocupă de verificarea acțiunilor de turism, braconaj sau deversări pe o suprafață de peste 580 de mii de hectare, iar pentru măsurarea vitezei ambarcațiunilor există doar două radare. Mai mult, și amenzile sunt foarte mici, dar se lucrează la o ordonanță de urgență pentru creșterea lor.

Unii dintre turiști se vor întoarce în Passau tot cu nava care i-a adus în România. Alții, au ales avionul pentru călătoria de întoarcere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI