Primele inspecţii desfăşurate de autorităţile suedeze la locul scurgerilor din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 în Marea Baltică „întăresc suspiciunile de sabotaj”

6 octombrie 2022, 16:20

 

Potrivit reprezentanţilor Parchetului din Suedia, a fost vorba de detonări în apropierea gazoductelor, care au provocat pagube importante.

Oficialii de la Stockholm au precizat că au luat probe de la locul incidentelor şi acestea vor fi examinate în continuare.

Atât Suedia cât şi Danemarca au investigat modul în care au apărut cele patru spărturi în gazoductele din Marea Baltică, din zonele economice exclusive ale acestor ţări nordice.

Moscova a spus că nu a fost invitată să participe la anchetă şi contestă imparţialitatea anchetei efectuate de Suedia şi Danemarca.

Provocate de două explozii de origine necunoscută pe 26 septembrie, enormele scurgeri de gaz metan au încetat luni în cazul Nord Stream 1. O mică scurgere continua joi dimineaţă la Nord Stream 2, potrivit Gărzii de coastă suedeze.

Mai multe ţări au acuzat rapid un act de sabotaj. Suspectată că ar fi la originea exploziilor, Rusia a contraatacat săptămâna trecută, dând vina pe SUA, care la rândul lor au negat orice responsabilitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite