Primele imagini cu papamobilul. Suveranul Pontif se va plimba cu o Dacia Duster modificată

30 mai 2019, 18:47

Pe anumite trasee, Suveranul Pontif se va deplasa într-o mașină Dacia fabricată la Mioveni. Un model Duster la bază, înainte de a fi modificat, a fost prezentat Sfântului Părinte.

Andreea Anghel: Așa arată papamobilul fabriat în România special pentru Papa Francisc. Are două componente esențiale. Să îi asigure protecția, prin geamurile antiglonț, și să confere vizibilitate mulțimii.

Traseele pe care le va parcurge Suveranul Pontif cu papamobilul sunt încă secrete. Și acum 20 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea a folosit un vehicul fabricat în România. A fost pentru prima dată când a urcat în papamobil șeful unei biserici ortodoxe – la acel moment, Patriarhul Teoctist.

Primul papamobil a fost construit în anii ’30, special pentru Papa Pius al XI-lea. Însă termenul de papamobil s-a consacrat abia în 1970, când în fruntea bisercii catolice era Papa Ioan Paul al II-lea. A folosit vehiculul când și-a vizitat țara natală, Polonia. Din 1981, când suveranul a fost la un pas de a fi asasinat, cabinele acestor mașini au fost dotate cu geamuri antiglonț. Cu toate acestea, papii au ales de multe ori să se deplaseze cu geamurile coborâte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite