Primele imagini cu atacatorul de la Londra. Este tată a trei copii şi şi-a schimbat numele în Khalid Masood după ce s-a convertit la Islam

24 martie 2017, 19:25

Khalid Masood, tată a trei copii, a avut domiciliul în mai multe oraşe. În ultimii ani, a locuit la Luton, Birmingam, în estul Londrei, unde trăiesc peste 200 de mii de musulmani, o parte importantă in din populaţia oraşului.

Imamul din Birmingam a reacţionat imediat după ce gruparea Stat Islamic a revendicat atacul: „Eu sunt responsabil pentru oamenii mei. Cei din Daesh nu-mi aparţin. Ei nu aparţin omenirii, trebuie să recunoaştem. Deci, eu nu simt nici un sentiment de trădare, nu am nicio legătură cu ceea ce face Daesh.”

La trei zile după atentatul din inima Londrei, perimetrul parlamentului rămâne închis, iar obiectivele turistice din Londra sunt supravegheate permanent de forţele de poliţie. La fel de bine păzite sunt şi străzile din jurul Downing Street 10, unde se afla reşedinţa oficială a premierului britanic.

Încă două persoane au fost arestate în legătură cu atacul, ridicând la 9 numărul suspecţilor reţinuţi.

Astăzi, Prinţul Charles i-a vizitat pe răniţii care încă se mai află internaţi. Pentru ei şi pentru cei care şi-au pierdut viaţa în atacul de acum două zile s-au îndreptat şi rugăciunile spuse de mii de oameni în Piaţa Trafalgar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite