Primele doze de vaccin livrate de România au ajuns în Republica Moldova

27 februarie 2021, 14:26

Cele peste 20 de mii de doze de vaccin donate Republicii Moldova au plecat de la Bucurest spre Chișinău cu ajutorul unei aeronave SMURD.

La Chişinău, aeronava a fost întâmpinată de către preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu şi ambasadorul României în Republica Moldova, excelenţa sa Daniel Ioniţă.

Lotul de vaccin ANTI-COVID A ajuns în Republica Moldova cu sprijinul Uniunii Europene.

Donația face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale la Chișinău în decembrie 2020.

ACTUALIZARE Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă, pe Twitter, că dozele de vaccin livrate Republicii Moldova au ajuns sâmbătă după-amiază la Chişinău.

„Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de preşedintele României. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge în Republica Moldova”, scrie Aurescu pe pagina de socializare.

Şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat sâmbătă după-amiază, pe pagina sa de Facebook, fotografii de la sosirea avionului care a transportat dozele de vaccin la Chişinău.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în cursul zilei de sâmbătă, sunt livrate către Republica Moldova primele doze de vaccin AstraZeneca.

„România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Klaus Iohannis pentru Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a precizat Cîţu.

Executivul a decis vineri, într-o şedinţă online, acordarea a 21.600 de doze de vaccin anti-COVID pentru Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă