Primele concluzii în cazul polițistului ucis. Se propune cercetarea mai multor șefi din Inspectoratul Județean de Poliție Timiș

8 iulie 2019, 14:22

Pe 6 iunie, polițistul Cristian Amariei era înmormântat la Recaș. Cu câteva zile înainte a fost împușcat mortal, într-o misiune care s-a soldat cu eşec total.

Polițiștii au primit o informație legată de prezența lui Ionel Lepa, un recidivist periculos, în localitatea Izvin, din Timiș. Șeful Servicului de investigații criminale a postat imediat un mesaj pe grupul de WhatsApp al șefilor din IPJ Timiş. Nu a primit răspuns, dar a autorizat acțiunea de prindere a lui Lepa.

În raportul Corpului de control al Poliției Române se arată că polițistul care îl urmărea pe Lepa după ce agentul Amariei a fost împuşcat a rămas complet fără muniție.

Un coleg de la Urmăriri nu l-a putut ajuta, pentru că nu își luase pistolul în misiune.

Nici Cristian Amariei și nici colegul său de secţie nu aveau veste antiglonț. La Poliția orașului Recaș sunt numai două maiouri antiglonț și antiînjunghiere, dar numai unul era disponibil.

Surprinzător este şi că Ionel Lepa ar fi putut fi capturat cu câteva zile înainte de 2 iunie.

Raportul preliminar nominalizează 10 polițiști care vor fi cercetați disciplinar. Printre cei vizați se numără șeful Inspectoratului de Poliție Timiș, șeful Serviciului Investigații Criminale, dar și cei doi agenți care au plecat să îl prindă pe Lepa fără să fie pregătiți pentru o misiune periculoasă.

Ionel Lepa a fost capturat până la urmă. Ulterior, s-a spânzurat în penitenciar.

___________________________

Concluziile anchetei efectuate de Corpul de Control al șefului Poliției Române au dezvăluit mai multe nereguli la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș.

Sunt vizați de această anchetă preliminară șapte șefi de la IPJ Timiș, șefi de structuri, dar și doi adjuncți ai comandantului IPJ Timiș și doi agenți de la Serviciul urmăriri.

Se pare că au fost mai multe erori în organizarea operațiunii de prindere a urmăritului internațional.

Sunt vinovați șefii și pentru că oamenii din teren nu aveau veste antiglonț.

Agentul de poliție a murit în misiune la începutul lunii iunie, împușcat în timpul acțiunii de prindere a urmăritului internațional.

După alte operațiuni, urmăritul a fost și el prins. Rănit în timpul operațiunii, el a fost internat, iar la o săptămână de la prindere, criminalul s-a sinucis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite