Primele amânări la vaccinare au apărut în Campania locală de imunizare. Probleme la Iași, Timiș și în Valea Jiului

10 februarie 2021, 10:06

Vaccinurile Pfizer pentru rapel au ajuns astăzi la Iași, de pe aeroportul Otopeni. Dozele au fost împărțite între județele Iași și Suceava. 2.694 dintre acestea au rămas la Iași pentru a fi distribuite centrelor de vaccinare. Aproape jumătate din programările de astăzi au fost acoperite cu dozele deja existente. La centrul de vaccinare de la Colegiul Eminescu din Iași, vaccinul Pfizer pentru rapel a ajuns pentru 32 de injectări, până la ora 14.00.

La Colegiul Eminescu doar trei persoane care trebuiau să primească a doua doză de vaccine între ora 14.00 și 16.00 au fost reprogramate pentru această după-amiază, când stocul a fost completat cu vaccinurile ajunse din capitală.
Ieri, potrivit CJSU, în județul Iaşi au fost distribuite 3.132 de doze de vaccin Pfizer în 28 de centre de vaccinare şi 730 de doze de vaccin Moderna în 14 centre de vaccinare. Celelalte persoane programate vor fi imunizate cu câteva ore întârziere, dar tot astăzi. Tot ieri, CNSU a anunțat înfiinţarea a 8 cabinete de vaccinare noi la Iaşi. Acestea au fost înființate ca urmare a faptului că pe 15 februarie începe imunizarea populaţiei cu vaccinul AstraZeneca.

 

Zeci de persoane din Timiș au fost nevoite să aştepte câteva ore  în această dimineață doza de rapel la vaccinul anti-COVID-19. Flacoanele nu au ajuns în centrele de vaccinare astfel că programările s-au decalat. Procesul de vaccinare a fost reluat în jurul prânzului. Dacă nu va sosi un nou transport de vaccin, este foarte posibil că procesul de imunizare să fie întrerupt mâine în județul Timiș.

Unul dintre centrele de vaccinare unde a lipsit rapelul în această dimineață la fost localitatea Ghiroda, de lângă Timișoara. Oamenii au venit conform programărilor însă au fost rugați să aștepte pentru că vaccinul încă nu a ajuns.

După aproape 2 ore, la Ghiroda au ajuns suficiente doze pentru ziua de astăzi. Toți cei care au fost programați la rapel, aproximativ 80 de persoane, au avut dozele asigurate, la fel și cei care trebuiau să primească primul vaccin. La fel și la celelalte centre din județ. În total au fost distribuite 239 de flacoane pentru rapel în centrele de vaccinare din Timiș. Pentru mâine însă nu mai există doze pentru cei care sunt programați să se imunizeze.

Între timp, la Timișoara au fost reluate vaccinările. După câteva ore de așteptare, dozele necesare au sosit în centre și oamenii au putut să facă rapelul pentru care erau programați. 11.700 de doze ar fi trebuit să ajungă, luni, la Centrul regional de stocare din Timișoara.

 

Zeci de hunedoreni au așteptat și ei astăzi mai multe ore să primească doza de rapel. Sincopele în asigurarea necesarului de doze s-a făcut resimțită şi în Valea Jiului. La centrul de vaccinare din municipiul Petroșani,  oamenii au așteptat  sosirea dozelor la centrul de vaccinare.

Dozele necesare pentru rapelurile programate astăzi în judeţul Hunedoara au fost aduse din alte județe. 

În municipiul Petroșani, dozele cu vaccin pentru rapel au ajuns după ora 14.00. La centrul de vaccinare din Petroșani pot fi vaccinate, zilnic, 60 de persoane. Aici există un singur flux de vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite