Primăvara e ca… iarna. Diferențe de temperatură chiar și de 25 de grade în câteva zile

27 martie 2017, 19:05

În inima ţării, la Braşov, sfârşitul de săptămână a adus o zi cu două anotimpuri. Dimineaţă a nins, iar termometrele nu au urcat peste zero grade. La prânz însă, a început brusc primăvara. S-a încălzit şi a ieşit soarele. Dar, în această dimineaţă, la staţia meteo Ghimbav s-a înregistrat minus 1 grad. Şi nu temperaturile spre zero ar trebui să ni se pară ciudate.

Deşi maxima lunii martie este în jur de 15 grade, meteorologii anunţă că, de mâine, temperaturile vor începe să crească din nou. Iar la sfârşitul săptămânii vor trece de 17 grade.

Vremea este dată peste cap şi la Miercurea Ciuc. Berzele s-au întors deja, dar iarna nu se dă dusă. Între zi şi noapte sunt diferenţe de temperatură şi de peste 25 de grade. Ieri a nins abundent spre bucuria schiorilor, iar astăzi primăvara şi-a reintrat timid în drepturi.

Capriciile vremii îi trimit pe mulţi la medic.

La Oradea, magnoliile au dat semnalul că iarna nu se mai întoarce. Cel mai mare parc de magnolii din ţară s-a umplut de flori parfumate.

Unii dintre copacii plini de flori sunt bătrâni de peste un secol. Magnoliile sunt originare din Asia de Sud-Est şi din America Centrală şi de Sud. Cei cărora le trece prin cap să-şi ia vreo crenguţă înflorită acasă trebuie să ştie că amenzile pleacă de la 1000 de lei şi ajung la 2500.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite