Primarul Timişoarei, trimis în judecată. DNA îl acuză de abuz în serviciu. Nicolae Robu, după audieri: „Cineva îşi bate joc de destine”

12 noiembrie 2018, 10:57

Procurorii anticorupție susţin că Primăria Timișoara a vândut unele locuințe din imobile naționalizate mult sub preţul lor real, unor chiriași, cu încălcarea legii 112 din 1995.

La ieșirea de la audieri, primarul Nicolae Robu a confirmat că DNA l-a inculpat în acest caz. A recunoscut că a semnat documente, care purtau însă 5 semnături ale funcționarilor din primărie. În opinia sa, aceștia au garantat astfel legalitatea vânzărilor.

„Sunt uluit. Eu am ieşit şi o să mai ies în stradă pentru o justiţie independentă, dar nu independentă de dreptate, de corectitudine. Eu sunt un om ultracorect în tot ce fac. Singura mea avere până la vârsta asta, cu toate funcţiile înalte pe care le-am avut, este onoarea. Şi nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care pe patru pagini şi jumătate din şase si ceva este vorba de lucruri total străine mie. În cazul meu – vorbesc de ce s-a întâmplat sub semnătura mea – s-au vândut două gioarse, două magherniţe, de către aparatul specialitate primăriei, sub garanţia că totul este legal. Sunt cinci semnături înaintea semnăturii mele. Ce temei aş fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte? (…) E vorba de două magherniţe într-un fund de curte, care au fost vândute unor chiriaşi. Eu nu spun că legal sau ilegal, că nu sunt jurist. Au fost vândute de un aparat de specialitate, cu semnătura mea de specialitate. (…) Ştiţi cât este considerat prejudiciul pentru aceste două magherniţe? Se spune că ar fi trebuit vândute mai scump cu 60.000 de euro. Dacă le scoatem acum la licitaţie, oare putem obţine 10.000 de euro pe ele? Cineva îşi bate joc de destine”, a declarat  Nicolae Robu.

Proprietarii celor două apartamente nu își mai amintesc nimic despre modul în care le-au dobândit.

În același dosar a fost inculpat și fostul edil al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu. La rândul său, susține că a respectat legea.

Procurorii DNA au deschis dosarul vânzărilor ilegale de imobile în iunie 2017.

Aceștia susțin că, din 1996 până în 2015, mai mulți funcționari publici din Primăria Timișoara, precum și alte persoane, și-au încălcat atribuțiile legate de aplicarea legii 112 și au deposedat statul român de 967 de imobile.

Cele mai multe sunt centrul vechi al orașului. Prejudiciul total calculat de anchetatori ar fi de 40 de milioane euro.

________________________________

Edilul a mai fost audiat de procurorii anticorupţie şi acum cinci luni. Robu a declarat atunci că este cercetat într-un dosar privind lucrările de proiectare pentru reabilitarea termică a 65 de blocuri.

De asemenea, la începutul anului trecut, DNA anunţa că Nicolae Robu şi fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, iar  prejudiciul adus statului era de 40 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă