Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță este urmărit penal pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi aprobat ilegal autorizaţia pentru un bloc

10 februarie 2023, 20:46

Procurorii DNA susțin că primarul Sectorului 3 Robert Negoiță ar fi aprobat în mod ilegal emiterea unei autorizaţii de intrare în legalitate în cazul blocului din imagini. Are 10 etaje și este amplasat pe strada Matei Basarab din Sectorul 3.

Blocul a avut inițial autorizație de construire pentru șapte niveluri, însă are 10 etaje. Ulterior, dezvoltatorul a cerut și a obținut de la Primăria Sectorului 3 autorizație de intrare în legalitate, despre care procurorii DNA spun că ar fi fost acordată ilegal.

Robert Negoiță se disculpă, spune că nu îl cunoaște pe dezvoltator și că a semnat ca primarul, deși nu se pricepe la urbanism.

ROBERT NEGOIŢĂ, primarul Sectorului 3: „Nici pentru mine, nici pentru ceilalţi nu există această suspiciune de dare sau luare de foloase necuvenite, ci pur şi simplu autorizaţia – vezi, Doamne! – este folos necuvenit. Este de cascadorii râsului, nu am ce să comentez.”

Adrian Georgescu, avocatul dezvoltatorului: Acea autorizație a fost inițial anulată în instanță, chiar la cererea Primăriei, pentru că nu se respecta CUT-ul. Acesta a fost motivul pentru care acea primă autorizație a fost anulată. Ulterior, pentru că blocul fusese construit și recepționat, a existat, în baza legii, această posibilitate de intrare în legalitate, lucru care a fost făcut.

Primarul Robert Negoiță este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Alături de el, sunt anchetaţi și arhitecții și secretarii primăriei. Edilul Sectorului 3 nu este la primul dosar penal. În vara anului trecut, el a fost trimis în judecată și în dosarul Rosal, cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite