Primarul refuză să elibereze certificatul de deces pentru că nu recunoaște mortul, deși poliția l-a identificat după amprente. Edilul riscă dosar penal

29 ianuarie 2019, 08:59

Persoana care a murit a fost identificată de criminaliști după amprente și a fost recunoscută de rude, dintr-o fotografie. Totuși, câțiva localnici și primarul sunt convinși că ei nu-l cunosc pe bărbatul decedat și pace.

Așa că primarul refuză să elibereze certificatul de teamă că va face o greșeală și cere o expertiză ADN, pe care este dispus să o plătească.

Pe 14 decembrie anul trecut, un bărbat a fost găsit mort în comuna Malovăț. Omul a fost dus la morgă ca neidentificat, pentru că primarul şi martorii la dramă nu l-au recunoscut ca fiind din localitate.

Două săptămâni mai târziu, un bărbat din Malovăț a anunțat dispariția vecinului său, Traian Tărăbâc, pe care nu îl mai văzuse de multe zile.

Polițiștii au stabilit că bărbatul dispărut este cel decedat.

În ciuda acestor probe, două femei și primarul comunei susțin că bărbatul decedat nu este Traian Tărăbâc. Din acest motiv, edilul nu vrea să elibereze certificat de deces decât după ce anchetatorii vor face o probă ADN, pe care este dispus să o  plătească.

Preotul din sat făcuse demersuri pentru înmormântare, dar când a aflat că edilul are dubii cu privire la identitatea celui decedat, a amânat înhumarea.

Anchetatorii spun că proba cu amprente este sigură și nu mai este nevoie de proba ADN, iar dacă edilul continuă să refuze înhumarea, se poate alege cu dosar penal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă