Primarul orașului Chișinău, Dorin Chirtoacă, A FOST REȚINUT de procurorii anticorupție

25 mai 2017, 17:04

ACTUALIZARE 23.23 Primarul din Chișinău a fost reținut pentru 72 de ore în dosarul parcărilor cu plată. Procurorii îl acuză pe edil că ar fi favorizat o anumită firmă ca să câștige licitația. Firma ar avea conturi în offshore.

Chirtoacă este acuzat de asemenea că ar fi pus presiune pe viceprimar să semneze în favoarea acelui agent economic. Și viceprimarul a fost reținut în urmă cu o lună, în același dosar.

ACTUALIZARE 22:00 Perchezițiile la domiciliul primarului Dorin Chirtoacă s-au încheiat în urmă cu puțin timp. Edilul a fost dus la Centrul Național Anticorupție pentru audieri. Tot acolo au sosit și susținătorii lui Chirtoacă, membrii și simpatizanții Partidului Liberal (PL). Dorin Chirtoacă este vicepreședintele PL, transmite reporterul Vitalie Guțu.

(w500) Polițișt

(w500) Susținăt

ACTUALIZARE Telejurnal 20.00 Primarul Dorin Chirtoacă a fost escortat de mascaţi afară din biroul său. Deocamdată, edilul nu a făcut nici o declarație și nici avocatul său. Nu este cunoscută fapta pentru care este audiat. Ofițerii CNA fac percheziții și la domiciliul primarului.

Secretarul Consiliului Muncipal Chişinău, Valeriu Didencu şi consilierii municipali Oleg Onişcenco şi Ghenadie Dumanschi au fost reţinuţi de CNA.

Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

ACTUALIZARE Telejurnal 19.00 Reporterul TVR Moldova, Vitalie Guțu: Perchezițiile efectuate de ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie continuă și la această oră în biroul lui Dorin Chirtoacă. A sosit și avocatul primarului Chișinăului, cu puțin timp în urmă. Primăria este încercuită de polițiști.

În total, sunt nouă reţinuţi în dosare de corupere, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Sunt vizaţi consilieri municipali, secretarul CMC şi agenţi economici.

ACTUALIZARE 18.30 Zeci de susținători ai lui Dorin Chirtoacă vin la Primăria Chișinău. O parte dintre ei au urcat deja la etajul al doilea, unde se află biroul edilului, transmite Vitalie Guțu.

(w500) Susținăt

ACTUALIZARE 17.30 La sediul Primăriei Chișinău a sosit o ambulanță, medicii au intrat într-un birou alăturat biroului primarului Dorin Chirtoacă. Deocamdată, nu se ştie pentru cine a fost solicitat serviciul de urgenţă, relatează Vitalie Guțu.

(w500) AmbulanÈ›Ä

ACTUALIZARE 17.00 Ofiţerii CNA au descins, joi, în biroul primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Informaţia a fost confirmată pentru TVR Moldova de către purtătorul de cuvânt al Primăriei Chişinău, Vadim Brânzaniuc.

Deocamdată, nu știm dacă Dorin Chirtoacă a fost reținut sau nu. Mascații au împânzit sediul primăriei.

Au fost reținuți doi consilieri municipali și secretarul primăriei, relatează la Telejurnal reporterul TVR Moldova Vitalie Guțu.

Doi viceprimari au fost reținuți acum o lună, iar acum se află în arest la domiciliu.

(w500) Primăria

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite