Primarul general al Capitalei a cerut înlocuirea lui Francisc Doboș din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice

16 mai 2017, 23:00

Arhiepiscopia Romano-Catolică îi reproșeaza primarului general că fuge de obligaţia de a da o decizie de demolare în cazul Cathedral Plaza, turnul construit lângă biserica Sfântul Iosif. Oficialii catolici spun că tergiversarea are loc în condițiile în care există o hotărâre definitivă a instanței în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Francisc Doboş, a mers mai departe cu acuzatiile și a scris pe Facebook că nașul de cununie al Gabrielei Firea este Daiana Voicu, „cea care a construit ‘turnul corupției'”.

În replică, primarul general spune că nu are niciun interes în acest dosar, dar că o demolare nu se poate face de azi pe mâine și e nevoie de avizul ministerului Culturii.

Potrivit Primăriei Capitalei, pe rolul instanțelor de judecată mai există și alte litigii cu privire la acest imobil- problemă. Gabriela Firea a declarat, la un post de televiziune, că îi va întreba pe bucureșteni, într-un sondaj, dacă sunt de acord să se dea cateva milioane de euro pentru o demolare în doi timpi și 3 mișcări.

Postările purtătorului de cuvânt Francisc Doboș au fost din ce în ce mai acide, motiv pentru care primarul general i-a cerut Arhiepiscopului de București înlocuirea lui Doboș din funcție, pentru conduită inadecvată.

Francisc Doboș a reacționat și de această dată. Spune că solicitarea primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a-l înlocui din funcţie este o încercare de intimidare şi că, oricine ar fi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, în cazul demolării clădirii de birouri Cathedral Plaza poziţia instituției Romano-Catolice rămâne neschimbată.

În acest moment, Primaria Capitalei a anunțat că a trimis către Ministerul Culturii o cerere privind eliberarea avizului de desființare a imobilului. O viitoare demolare va trebui decontată de către Primărie, cea care a dat și avizele pentru construire.

În timp ce prelații susțin că demolarea în sine nu ar avea cum să coste mai mult de 7 milioane de euro, proprietarul clădirii spune că operațiunea ar costa mult mai mult.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite