Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: În ceea ce privește transportul în comun se circulă decent, în condiții de iarnă. Au fost 20 de sincope la tramvai

6 februarie 2020, 11:46

Pe hârtie și în teorie, deszăpezirea Capitalei a mers conform graficului. În teren, realitatea a fost alta.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat dimineață că au fost 20 de linii de tramvai afectate de vremea rea, iar la ora transmiterii acestei știri, doar cinci mai sunt blocate, în timp ce trei semafoare din Capitală sunt avariate și se lucrează pentru repunerea lor în funcțiune.

Ne dorim cu toții să acționăm sinergic, împreună, cât mai rapid, toate instituțiile aflate în subordinea Primăriei General a Capitalei, împreună cu toate primăriile sectoarelor Municipiului București, precum și cu companiile de salubritate care gestionează contractele de deszăpezirile. În ceea ce privește transportul în comun,  pentru că el a fost prioritatea zero în cadrul acțiunilor de deszăpezire, se circulă decent, în condiții de iarnă, au fost 20 de sincope la tramvai, s-au rezolvat 15, se lucrează la încă cinci (…) ceea ce s-a afirmat până acum și a creat probleme cetățenilor – și a fost normal să constate că sunt anumite impedimente – atât în ceea ce privește fluactiația și traseul tramvaiului 41, cât și tramvaiul 21- sunt două linii importante de tramvai care circulă normal. Toate avariile au fost remediate, se lucrează la trei intersecții, mai sunt avariate trei semafoare. Nu sunt probleme cu agentul termic”, a anunțat Firea, în cadrul Comandamentului de iarnă convocat, joi, la Primăria București.

„Aproape 200 de oameni ai străzii au fost cazați în instituțiile noastre, coordonate de Direcția de Asistență Socială. Persoanele fără adăpost care nu au dorit să mergă în centre au primit pături, îmbrăcăminte groasă, hrană caldă și ceai”, a mai spus Firea.

La Comandament a fost prezentă și Gabriela Băncilă, meteorolog în cadrul ANM București, care a spus că, pe parcursul următoarele ore, vremea se va ameliora

Conform sursei citate, vineri, va fulgui, iar termometrele vor indica – 6 …- 9 grade, existând posibilitatea să apară zăpadă înghețată sau ghețus.

Vineri după-amiază și seara, este posibil sa ningă slab, dar nu se vor depune mai multe de 2,5 centimetri, iar vântul rămâne slab până la moderat, susține Băncilă.

„Până la sfârșitul săptămânii nu mai este vorba de ninsoare. Noaptea de vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică, vor fi temperaturi la pragul gerului, care vor coborî până la -10 grade Celsius”, a adăugat meteorologul.

După-amiază, la 5 ore după ce s-a oprit ninsoarea, mașinile de înlăturat zăpada reușiseră să intre pe foarte puține străzi secundare.

Pe trotuare era chiar mai rău.

Primarul general s-a arătat nemulțumită de modul în care s-a acționat.

Cu o seară înainte de a începe viscolul, Primăria Generală anunța că este pregătită să intervină cu aproape 750 de utilaje, 415 operatori și cu peste 21.000 de tone de material și soluții antiderapante.

 

Potrivit Primăriei Generale, în prima noapte de viscol, în adăposturile sociale ale municipalității au fost aduși 200 de oameni ai străzii. Cei care nu au vrut să vină au primit haine, pături, hrană caldă și ceaiuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă