Primarul din Ştefăneştii de Jos și alți șapte inculpați, trimiși în judecată pentru că ar fi exploatat sexual o fetiţă de 12 ani

Agresiune impotriva copiilor
Agresiune impotriva copiilor
2 iunie 2022, 15:56

Opt persoane vizate în dosar au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT, șapte în stare de arest preventiv și una în stare de libertate. Primarul din Ștefăneștii de Jos a fost reținut în acest dosar în la începutul lui 2022.

Un inculpat este acuzat că, la sfârșitul anului 2017, ar fi sedus o fetiță de 12 ani prin metoda „loverboy”, ar fi întreținut relații sexuale cu ea și apoi ar fi amenințat-o că le va spune părinților ei despre acest lucru. Inculpatul ar fi lovit-o „pentru a o determina să facă tot ceea îi solicita (de exemplu, să se întâlnească cu inculpatul doar la solicitarea lui, să nu declare organelor de poliție adevărul după ce a rămas însărcinată, să-și mintă părinții cu privire la relația lor).”

Apoi, fetița a fost obligată să întrețină relații sexuale cu alți doi inculpați din rețea.

„În cursul lunii iunie 2018, după ce persoana vătămată a fost înregistrată audio-video în timp ce recunoștea că și-a început viața sexuală, un alt inculpat a recrutat aceeași persoană vătămată (în vârstă de 13 ani) în vederea exploatării sexuale. În acest scop, aceasta a fost atrasă în locuința folosită de inculpat sub diferite pretexte (desfășurarea unor activități de menaj contracost, organizarea unei petreceri sau vânzarea de obiecte vestimentare). Prin amenințări cu divulgarea către părinți a conținutul înregistrărilor audio-video și prin întrebuințarea de violențe, inculpatul a constrâns persoana vătămată să întrețină relații sexuale cu alți doi inculpați”, arată procurorii DIICOT.

După demararea anchetei, inculpații au șantajat familia fetiței și au încercat să îi mituiască („oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei”), pentru ca fetița „să dea declarații mincinoase cu privire la identitatea adevăraților autori ai infracțiunii de viol”.

De asemenea, doi inculpați ar fi bătut martorul denunțător din dosar în mod repetat, martorul având nevoie de până la 12 zile de îngrijire medicală.

Un alt inculpat din rețea a fost trimis în judecată pentru deținere de drgorui de risc pentru consum propriu (canabis).

Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj

Se anunță noi acțiuni importante împotriva traficului de droguri

DIICOT a reținut, după un flagrant, trei traficanţi de canabis