VIDEO. Primarul din New York vrea un nou impozit pentru cei bogați, pentru a finanța reparațiile la metrou

8 august 2017, 09:12

Măsura, potrivit lui De Blasio, va genera până la 800 milioane de dolari pe an și va afecta mai puțin de 1% din populația orașului.

Dacă va fi aprobată măsura, va crește de la 3,9 % la 4,4 % nivelul maxim de impozitare pe care îl plătesc administrației municipale persoanele cu venituri de peste 500.000 de dolari și cuplurile cu peste un milion de dolari. Conform calculelor primăriei, noul impozit va afecta doar circa 32.000 de new yorkezi, sau 0,8 % din populația orașului.

„În loc să pasăm factura familiilor de muncitori și utilizatorilor metroului și autobuzelor, care deja au de suferit din cauza unor tarife în creștere și a unor servicii de proastă calitate, cerem celor mai bogați din orașul nostru să aibă un aport un pic mai mare pentru a ne ajuta să aducem sistemul nostru de transport la nivelul secolului XXI”, a spus De Blasio.

În ultimele luni, întârzierile și incidentele s-au înmulțit la metroul din New York, ceea ce a determinat autoritățile să-l declare în „stare de urgență”.

Guvernatorul statului, Andrew Cuomo, și primarul orașului, ambii democrați, au șocat în mod repetat în legătură cu cei care trebuie să furnizeze fondurile necesare.

Planul prezentat luni de De Blasio are în vedere ca o parte dintre banii strânși de la cei bogați să fie folosiți pentru a oferi abonamente de transport la jumătate de preț la peste 800.000 de new yorkezi cu venituri reduse.

Noul impozit va trebui însă aprobat de legislativul statului, ceva foarte complicat, având în vedere că Senatul din New York este controlat de republicani.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite