Primarul din Ștefăneștii de Jos și alte două persoane au fost reținute în dosarul de act sexual cu un minor și viol

10 iunie 2021, 08:19

ACTUALIZARE Trei persoane, între care primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov), Ştefan Ionel Robert, au fost reținute joi seară în dosarul de viol sau act sexual cu un minor, în care victima este o fată care avea 12 ani la data faptelor și care a rămas însărcinată, iar la 13 ani a născut.  „În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate. În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, personale cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția nevinovăție„, a transmis joi seară Poliția Ilfov.

Scenele șocante s-ar fi petrecut acum mai bine de patru ani. Fata avea atunci 12 ani și ar fi întreținut relații sexuale cu mai mulți bărbați. Unul dintre suspecți este Robert Ștefan, actualul primar al comunei Ștefăneștii de Jos din Ilfov.

La mai bine de 3 ani de la deschiderea dosarului, mascații au intrat în forță inclusiv în primăria din Ștefăneștii de jos. Cinci dube cu polițiști au căutat probe și au ridicat actele la alte cinci adrese din comună, printre care și în locuința edilului Robert Ștefan. În total, primarul și alte trei persoane sunt acuzate în acest caz.

Potrivit IPJ Ilfov, în urma investigațiilor efectuate au fost identificați autorii faptelor și a fost dispusă și schimbarea încadrării juridice a faptelor cercetate în viol, fiind extinsă urmărirea penală și față de infracțiunile de șantaj și influențarea declarațiilor. Cele 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele suspecților și la sediul primăriei au fost emise de Judecătoria Buftea.

_________________________________________________________________________________

Mai multe echipaje de poliție împreună cu mascații au mers la adresa edilului. Potrivit surselor TVR, perchezițiile au avut loc la sediul Primăriei, la locuința primarului și la locuințele altor trei persoane.

Este vorba despre un dosar cu fapte petrecute în anul 2018, între care și  un presupus viol, cu victima minoră la acea dată. Este vizat și primarul.

Ștefan Ionel Robert este primarul localității din 2016. El a fost reales în 2020.

 


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă