Primarul Capitalei este de acord cu creșterea prețurilor la încălzire. Bucureștenii se plâng de lipsa apei calde și că au caloriferele reci

1 februarie 2022, 20:02

Primarul General al Capitalei este de acord cu creșterea prețului gigacaloriei pentru că, o dată cu explodarea prețurilor la gaze, subvenția s-a dublat de la un miliard de lei, la două miliarde. Jumătate din bugetul Bucureștiului.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Acum, din 860, populația plătește 145 și restul îl plătește Primăria. Sper ca și Consiliul să fie de acord cu mărirea plafonului prețului suportat de populație. Ea este în alte orașe din România între 300-500 de lei. Eu am propus 280 de lei, asta a fost în noiembrie. Nu am găsit majoritate.

Vestea majorării nu prea îi încântă pe bucureştenii abonaţi la Termoenergetica. Ei spun că, atât timp cât au caloriferele călâi, iar la robinete curge numai apă rece, nu sunt dispuși să dea vreun leu în plus.

Mihai Mereuță, preşedinte, Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat: Vrem apă caldă pe țeavă de apă caldă. Vrem parametrii, vrem calitate și după aia discutăm și de preț modificat. Noi suntem cu plățile la zi.

Dincolo de neajunsurile bucureștenilor, experții în energie spun că aceștia plătesc pentru termie cele mai mici prețuri din țară.

Dumitru Chisăliță, președinte, Asociația Energia Inteligentă: Ceea ce nu plătește bucureșteanul, înseamnă că plătesc consumatorii sau mă rog, cetățenii din toată țara. Este absolut incorectă această abordare. Ceea ce este corect în România, fiecare să plătească ceea ce consumă și să terminăm odată cu aceste subvenții încrucișate.

În prezent, Termoenergetica asigură căldură și apă caldă pentru aproximativ 1.2 milioane de bucureșteni care locuiesc în peste 560.000 de apartamente.

Pentru că trei sferturi dintre conductele Termoenergetica sunt mai vechi de 40 de ani, în sezonul rece, în fiecare oră, se pierd peste 2000 de tone de apă fierbinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite