Primarul Capitalei: Sistemul de încălzire este foarte vechi, îmbătrânit, încercăm să obținem fonduri europene pentru modernizare

19 aprilie 2017, 11:25

Am luat toate măsurile legale necesare pentru a reporni căldura în apartamentele care sunt legate la sistemul centralizat de încălzire. Așa cum știți, prevederile legale permit repornirea sistemului de încălzire doar după ce se înregistrează timp de trei zile consecutive de temperaturi sub 10 grade. Noi abia oprisem sistemul cetralizat (…) consider acestă legislație greoaie, a declarat Primarul General al Capitalei.

Am discutat în această dimineață cu doamna viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shaideh, în cursul zilei de astăzi îi vom transmite o solicitare de modificare a Hotărârii de Guvern care prevede aceste standarde, condiții, atât pentru pornirea cât și pentru oprirea sistemului (…) Frig este de câteva zile, dar RADET nu putea să pornească sistemul până când temperaturile nu scădeau sub 10 grade trei zile consecutive. ceea ce s-a întâmplat. Aseară s-a repornit sistemul de centralizare (…)

Gabriela Firea a mai spus că acest sistem este foarte vechi, îmbătrânit, de peste 30-40, încercăm să demarăm procedurile pentru obținerea fondurilor europene de 187 de milioane de euro, destinate modernizării rețelei de termoficare, astfel încât închiderea, repornirea să se poată face mult mai ușor, mai elastic și nu cu avarii, așa cum s-a întâmplat aseară.

Azi până la 14.00 avem toate garanțiile din partea conducerii RADET că în tot Bucureștiul se va simti căldura iar presiunea apei calde și temperatura vor fi net superioare zilei de ieri, a declarat Primarul General al Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă