Primarii Unirii. Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România, semnată în 140 de localități

Mii de locuitori din diferite regiuni ale Republicii Moldova au semnat ferm Declaraţia de Unire cu România. 140 de primari li s-au alăturat celor pe care îi reprezintă. Cu toții vor un viitor mai bun pentru ţară și o Basarabie întoarsă acasă. Unirea simbolică e susținută și de Slobozia și Bistrița. Aleșii au semnat o declarație de susținere a reîntregirii țării.

27 Martie 2018, 22:18 Știrile TVR |
Primarii Unirii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Comuna Ruseştii Noi din raionul Ialoveni a fost una dintre primele localităţi din Republica Moldova care a adoptat Declaraţia de Unire. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Local.

Pentru Unire s-au declarat în scris, paşnic şi benevol, oamenii din peste 100 de localităţi din Republica Moldova.

Primarii şi locuitorii din localităţile de la nord până la sud au spus "DA" Unirii, iar primarii care au făcut acest gest simbolic se declară mândri de alegerea cetăţenilor pe care îi conduc.

Toţi semnatarii declarațiilor ştiu că drumul până la înfăptuirea Unirii este foarte lung.

Consilierii locali din satul Negreşti, raionul Străşeni, şi satul Mereni, raionul Anenii Noi, au votat și ei în favoarea adoptării acestei declaraţii.

Localnicii văd viitorul Republicii Moldova doar în componenţa României.

Actul Unirii a fost semnat şi de câteva sute oameni din localitatea de baştină a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Consătenii președintelui își doresc o viață mai bună, într-un stat european, și speră ca justiția din România să treacă Prutul.

Aspirând la un viitor mai bun, oamenii din diferite localităţi au semnat pentru reunirea cu patria mamă. Astfel, grija pentru soarta tinerei generaţii este teama părinţilor şi, nu în ultimul rând, a bunicilor.

Valul unionist a pornit pe 24 ianuarie, când prima localitate, comuna Parcova din raionul Edineț, a votat unirea cu România.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPECIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI