Primarii se tem că rămân fără bani. Edilii critică faptul că nu au fost consultaţi în elaborarea bugetului

28 ianuarie 2019, 13:46

Primarii de municipii spun că au cerut de mai multe ori întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, însă nu au fost luaţi în seamă. Mâine, edilii au de gând să facă o nouă şedinţă a Asociaţiei Municipiilor şi vor să îi invite pe cei doi oficiali să participe la discuţii.

Primarii sunt nemulţumiţi pentru că spun că vor avea mai puţini bani în urma reîmpărţirii pe care Guvernul urmează să o facă prin proiectul de buget.

Potrivit unor surse guvernamentale, din impozitul pe venit încasat de autorităţile locale, doar 45-50% mai rămâne la bugetele locale, faţă de un procent de minimum 60% cerut de primarii de municipii.

Un procent mai mare, aproximativ 30-35% este propus să meargă către fondul prin care sunt echilibrate bugetele comunităţilor sărace. Primarii de municipii spun că acest procent ar trebui să fie de doar 20%.

Edilii spun că şi anul trecut au primit fonduri mai puţine, deşi Guvernul le promisese că veniturile nu vor scădea în urma reducerii impozitului pe venit şi nu mai vor ca această situaţie să se repete şi anul acesta. Primarii spun că fără aceşti bani nu îşi pot derula proiectele pe care le au în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite