Primarii fac referendumuri pentru investiții locale. Oamenii au ieșit la vot în localitățile Buzău, Țintești și Codlea

26 septembrie 2021, 16:59

Municipiul Buzău și-ar putea dubla suprafața administrativă dacă s-ar uni cu Țintești, comuna învecinată. Cele două localități ar însuma peste 150 de km pătrați, și s-ar crea oportunități de pentru investiții de amploare.

La Buzău au fost deschise 80 de secții de vot, însă nu sunt mulți cei care au venit să își exprime opinia.

Țintești este comuna natală a primarului din Buzău și este condusă de vărul edilului buzoian. Primii alegători au apărut la urne după slujba de la biserică.

Este referendum și în județul Brașov, în orașul Codlea. Localnicii au fost chemați să spună dacă vor sau nu ca primăria să investească într-o șosea de centură, pentru care trebuie să facă un împrumut consistent. 10.000 de maşini, inclusiv camioane, traversează zilnic oraşul.

Fără o centură ocolitoare, locuitorii din Codlea ar putea scăpa de traficul greu abia când va fi gata o autostradă între Brașov și Făgăraș. Dacă referendumul trece, municipalitatea ar putea contracta un credit de 75 milioane de lei și ar demara investiția șoselei care ar putea fi gata până în 2025. Municipiul Codlea este prima localitate din judeţul Braşov care organizează un referendum pentru ca locuitorii să poată decide dacă vor sau nu implementarea unui proiect.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite