Primăriile care vor pierde bani de la buget în urma modificării Codului Fiscal vor primi compensații de la bugetul de stat

7 noiembrie 2017, 10:22

„Am convenit că o să avem măsuri în compensare. De exemplu, pentru anul viitor, 2018, nu vor scădea veniturile din IV sub nivelul anului 2017 și că se va umbla inclusiv la cotă, de la 41,75 va crește la 43%”, a declarat Robert Negoiță, primarul sectorului 3.

„Toată lumea se îndoiește de rezolvarea 100% a problemei, dar sperăm ca dezvoltarea pe care o produc administrațiile locale să nu fie neglijată în întreaga țară. Pentru că atunci când vorbești de o dezvoltare a României, vorbești de dezvoltarea acestor comunități. (…) Bugetele din cadrul venitului din impozitul pe venit vor scădea funcție de localitate, plecând de la 22%, și vor fi localități care vor pierde chiar 33% din ceea ce înseamnă veniturile din IVG (impozitul pe venitul global n.r.). O să vedem forma de compensare”, a subliniat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

ACTUALIZARE 13.00 În cadrul discuțiilor, premierul Mihai Tudose, a promis că primăriile care vor pierde bani de la buget în urma modificării Codului Fiscal vor primi compensații de la bugetul de stat. Nu există însă garanții că la bugetul de stat vor exista sumele necesare.

Ordonanța de urgență de modificare a Codului Fiscal, care trece contribuțiile de la angajator la angajat, va fi adoptată miercuri.

–––––––––––––––––

ACTUALIZARE 11.40. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns astăzi la Guvern, unde, potrivit unor surse, participă la întâlnirea cu primarii Asociaţiei Municipiilor.

_____________________________

Este vorba despre o ultimă discuție înainte ca ordonanțele care modifică Codul Fiscal să fie adoptate.

Primarii care au participat ieri la Asociația Municipiilor s-au arătat nemulțumiți de aceste modificări.

Spuneau că le sunt date peste cap bugetele primăriilor. Chiar Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat aceste măsuri despre care spunea că vor face mai mult rău decât bine.

Principala lor nemulțumire este că, de anul viitor, va scădea impozitul pe venit de la 16 la 10% și asta înseamnă că la primării vor ajunge mai puțini bani.

Asta pentru că principala sursă de finanțare pentru bugetele locale este o parte importantă care vine din acest impozit pe venit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite