Primarii, discuții cu liderul PSD. Liviu Dragnea anunță sume mai mari, ediții reclamă că nu vor avea bani de investiții

6 februarie 2019, 22:15

Liviu Dragnea a susținut că nicio localitate nu pierde sume în acest an. Mai mult, el a afirmat că administrația locală va primi cu 27% mai mulți bani decât anul trecut.

Liviu Dragnea, președintele PSD: „S-au făcut deja socotelile în așa fel încât să se acopere aceste cheltuieli. Dar sunt multe municipii care nu mai au nevoie de această sumă pentru că au creșteri. De exemplu, la Brașov, cu toate cheltuielile sociale și cu 60%, rămâne un plus de 64 de milioane de lei. La Cluj, 100 de milioane de lei„.

Șeful PSD a fost contrazis de primarii marilor orașe: bugetele mărite nu vor însemna nimic dacă primăriilor li se vor transfera și cheltuielile cu asistența socială.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad: „Noi vom rămâne la vechea cotă de 43%, propriu-zis 60% cât ne-a urcat cota s-au transferat cheltuielile sociale. Discutăm de 4,7 miliarde lei, deci asta înseamnă un miliard de euro responsabilitatea administrației locale, ceea ce a confirmat în jurul primarilor că aproape toată lumea va avea pierderi„.

Şi Primăria Capitalei a anunțat că bugetul de anul acesta este unul falimentar, cu 25% mai mic decât anul trecut.

Robert Negoiță: „Atâta vreme cât toate au crescut – salariile au crescut, costurile au crescut exponențial – nu e în regulă să ne raportăm la 2017. (…) Mâine suntem la Ministerul de Finanțe și mai discutăm o dată și pentru tot ce se întâmplă în municipii și pentru București”.

Liderul PSD a anunțat că bugetul pentru anul 2019 va fi adoptat vineri în guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite