Primăria Sectorului 5 suspendă restricțiile anunțate ieri. Decizia, după o convorbire telefonică între prefect și primar

25 martie 2021, 07:37

ACTUALIZARE 10.59: ”În urma unei discuții telefonice pe care Prefectul Capitalei a avut-o cu Primarul Sectorului 5 în această dimineață, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului. La solicitarea Prefectului, Primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei. Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 5.

______________________________________________________________________

Primăria sectorului 5 a anunțat ieri restricții suplimentare care se aplică de astăzi. Magazinele, supermarketurile, terasele, mall-urile se vor închide la ora 19 în zilele lucrătoare și la ora 15 în weekend. Și piețele vor avea program redus. În cursul săptămânii până la ora 17.00, iar sâmbăta și duminică până la 15.00. Iar în locurile de joacă din parcuri accesul va fi permis până la ora 19.00.

Prefectul a anunțat însă că decizia este ilegală și a cerut retragerea ei. În schimb, primarul a transformat-o în hotărâre a comitetului local pentru situații de urgență al sectorul 5. Prefectul Capitalei a anunțat că îl va da în judecată pe primar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă