Primăria Sectorului 4 se îndoiește de legalitatea taxei de salubrizare și angajează o firmă să facă verificări

Război pentru gunoiul din Sectorul 4 al Capitalei! Certată cu firma de salubrizare, Administraţia locală a decis în primăvară să strângă singură gunoiul şi să ia banii de la fiecare locuinţă în parte. Acuzată de ONG-uri că măsura nu e legală, primăria angajează acum o firmă care să spună dacă taxa pe gunoi este percepută Conform legii.

30 Septembrie 2017, 11:46 |
Primăria Sectorului 4 se îndoiește de legalitatea taxei de salubrizare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Problemele cu colectarea gunoiului în Sectorul 4 au început după ce în luna aprilie primăria de sector a reziliat contractul cu operatorul de salubritate şi a introdus o taxă de salubrizare în valoare de 5 lei de persoană.

După şase luni, Primăria angajează o firmă de consultanţă care să verifice dacă taxa e aplicată legal. Juriştii firmei vor analiza şi condiţiile în care se aplică şi taxa de parcare.

Serviciile juridice de consultanţă ar urma să fie plătite de către Primăria Sectorului 4 cu 200 de lei pe oră. Valoarea estimată a achiziţiei este de 12000 de lei cu posibilitatea de a suplimenta numărul de ore.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 susţin, într-un răspuns transmis TVR, că firma de consultanţă juridică a fost angajată pentru că personalul Direcţiei de impozite şi taxe locale "nu are experienţă şi nici cunoştinţe de specialitate".

Sunt două întrebări importante pentru care nu am primit răspuns: De ce nu fac verificările juriştii primăriei şi de ce a fost introdusă taxa de salubrizare înainte de a fi stabilit legalitatea ei?

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 5°C
IASI -2°C 3°C
CLUJ -6°C -1°C
CONSTANTA 0°C 2°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV -4°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI