Primăria Sectorului 4 desfiinţează taxa de salubrizare pentru toţi utilizatorii acestui serviciu

Gunoieri
Gunoieri
14 octombrie 2020, 10:11

De la data desfiinţării, fiecare asociaţie de proprietari, persoană fizică sau juridică va contracta individual servicii de salubrizare de la operatorul economic licenţiat, aceasta reprezentând o modalitate prin care contravaloarea facturii lunare va putea fi zero, în contextul în care se va realiza colectarea selectivă.

„Până la data respectivă, Primăria Sectorului 4 şi operatorul de salubritate vor pune la dispoziţia beneficiarilor recipienţii şi infrastructura corespunzătoare de colectare selectivă. Noua măsură va conduce la atingerea obiectivelor europene în domeniul protecţiei mediului, fiind în conformitate cu obligaţiile prevăzute de Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor. Potrivit acestui act normativ, este prevăzută atingerea unui nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare de minimum 50% din masa totală generată, cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă provenind din deşeurile menajere sau, după caz, din alte surse, în măsura în care aceste fluxuri de deşeuri sunt similare deşeurilor care provin din gospodării”, precizează Primăria Sectorului 4.

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, și-a exprimat convingerea că obiectivele europene în domeniul protecţiei mediului vor fi îndeplinite.

„Sunt convins că împreună vom reuşi să îndeplinim întocmai obiectivele europene în domeniul protecţiei mediului. Cu toţii vom fi responsabili, vom sorta corect deşeurile menajere şi nu vom mai avea nimic de plată la factura lunară”, a declarat Daniel Băluţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite