Primăria Sectorului 4 construieşte o unitate de pompieri, pe strada Perşani

Primăria Sectorului 4 construieşte o unitate de pompieri pe strada Perşani, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, miercuri, AGERPRES.

24 Iunie 2020, 10:13 (actualizat 24 Iunie 2020, 10:31) |
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

"Primăria Sectorului 4 construieşte cea mai modernă unitate de intervenţie pentru situaţii de urgenţă din România, ce va oferi angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISU-BIF) condiţii de lucru la cele mai înalte standarde în domeniu. Unitatea va deservi partea de sud a Sectorului 4, o parte din Sectorul 5, dar şi o porţiune importantă a judeţului Ilfov. Astfel, timpul de intervenţie, atât al autospecialelor de pompieri, cât şi al ambulanţelor SMURD, se va reduce considerabil", precizează Primăria Sectorului 4.

Unitatea va avea aproape 1.100 de metri pătraţi, dispuşi pe un regim de înălţime P+1 şi va rezulta ca urmare a demolării ruinelor vechi de peste 75 de ani, existente în acest moment pe terenul din strada Perşani nr. 2.

Clădirea noii unităţi ISU va găzdui trei autospeciale de intervenţie în caz de calamitate, între care şi o ambulanţă, precum şi spaţii administrative pentru angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov, precum birouri, dormitoare, bucătărie, sală de mese, alte spaţii tehnice şi vestiare. Unitatea va avea, de asemenea, şi o componentă educaţională, în sensul că la parterul clădirii vor fi amenajate trei săli de curs unde copiii şi tinerii Sectorului 4 vor fi instruiţi în vederea consolidării cunoştiinţelor privind modul de comportament în cazul unor situaţii de urgenţă.

Costurile de construire a unităţii de pompieri din strada Perşani nr. 2 se ridică la 4,9 milioane de lei şi vor fi suportate din bugetul local al Sectorului 4. Lucrările de construire vor dura 5 luni.

"Noua unitate ISU face parte din sistemul integrat privind siguranţa şi sănătatea oamenilor, sistem construit exclusiv de Primăria Sectorului 4. Acesta cuprinde unitatea de pompieri, staţia de descarcerare, Unitatea de Primiri-Urgenţe de la Spitalul 'Bagdasar-Arseni' şi secţia de arşi din incinta aceleiaşi unităţi medicale", menţionează Primăria Sectorului 4.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI